Vedenkäsittelyratkaisuja avaimet käteen -palveluna

FreshWind Oy tarjoaa kustannus- ja energiatehokkaat vedenkäsittelyratkaisut avaimet käteen -palveluna.  Tarjoamme laajan valikoiman vedenkäsittelylaitteita joko valmiiksi suunniteltuna kokonaisuutena tai yksittäisinä laitteina. Erikoisosaamisemme on energiaa säästävät käänteisosmoosilaitteet merivedelle.

Palvelukokonaisuutemme on laadukasta ja kokonaisvaltaista. Kartoitamme aina asiakkaan lähtötilanteen, jonka pohjalta yksilöidään toimivat vedenkäsittelylaitteet. Vedenkäsittelyjärjestelmät vaativat tarkat suunnitelmat ja laadukkaan toteutuksen. Suunnitelmien pohjalta voidaan toimittaa ja asentaa juuri asiakkaan kohteeseen ja tarpeeseen tarvittavat laitteet, mm. vedenpehmentimet, suodattimet, ro-laitteet ja säiliöt.

Tarjoamme myös kaikkiin toimittamiimme vedenkäsittelylaitteisiin huolto- ja varaosapalveluja.

Mitä tarkoittaa käänteisosmoosi?

Käänteisosmoosissa paineen avulla pakotetaan neste, yleensä vesi, puoliläpäisevän kalvon läpi väkevämmästä liuoksesta laimeampaan päin, eli päinvastaiseen suuntaan kuin luonnossakin tapahtuvassa osmoosissa.

Käänteisosmoosin yleisin sovellutus on veden puhdistaminen juomavedeksi tai teollisuuden tarpeisiin. Käänteisosmoosilla tuotetaan puhdasta vettä, kun halutaan hyödyntää merivettä tai puhdistaa jätevettä juomakelpoiseksi. Käänteisosmoosia voidaan käyttää myös kun halutaan tehdä jostain nesteestä, kuten esimerkiksi mehusta tai maidosta tiivistettä.

FreshWind RO-laitteet

RO-laite (reverse osmosis) on laite, jolla neste pumpataan puoliläpäisevän kalvon läpi 15-60 barin paineella. Tämä puoliläpäisevä kalvo on käytännössä suodatin, jonka läpi suuret suola -ja mineraalimolekyylit eivät pääse.

Kaikkea pumpattua vettä ei voida kuitenkaan hyödyntää, vaan suolapitoinen liuos, eli konsentraatti menee viemäriin. Suoloista ja mineraaleista vapaata nestettä kutsutaan permeaatiksi. Koska viemäriin menevässä konsentraatissa on vielä lähes sama paine kuin ennen kalvoa olevassa nesteessä, voidaan tämä paine hyödyntää yhdistämällä pumppua pyörittävään sähkömoottoriin hydraulimoottori. Konsentraatin avulla pyörivä hydraulimoottori keventää sähkömoottorin kuormaa, jolloin voidaan käyttää pienempää ja siten vähemmän sähköä kuluttavaa sähkömoottoria.

 

Löydät meiltä myös Danfoss iSave tuotteet ja varaosat RO-laitteisiin freshwindshopista >>

 

Soita ja pyydä tarjous tai konsultaatio!

Puh. +358 400 245 507
Puh. +358 400 722 800