Luonnollinen jäähdytys

FreshWind-jäähdytys perustuu luonnossa tapahtuvaan fysikaaliseen ilmiöön; vapaajäähdytykseen. Veden haihtuminen sitoo energiaa, mitä hyödynnämme FreshWind-jäähdytyksessä. Adiabaattisen jäähdytyksen kautta voidaan hyödyntää prosesseissa syntyvää lämpöenergiaa ja muuttaa sitä jäähdytystehoksi luonnollisessa, yksinkertaisessa ja turvallisessa prosessissa.

 

Soita ja pyydä tarjous tai konsultaatio!
Puh. +358 400 245 507
Puh. +358 400 722 800

Suurempi jäähdytysteho pienemmällä ilmamäärällä

FreshWind -sumukostutusjärjestelmän hyvä hyötysuhde perustuu ns. spray-pisaraan, joka haihtuu tehokkaasti ympäröivää lämpöä sitoen. Korkean paineen (n. 8 MPa) ansiosta järjestelmä tuottaa pienempiä vesipisaroita kuin tavanomaiset järjestelmät. Näin saamme varmistettua, että ilmassa on mahdollisimman paljon lämpöä sitovaa vettä. Samasta syystä ilmastoinnin tarve vähenee, jolloin järjestelmän käyttökustannukset ovat selkeästi pienemmät. Korkealla paineella tuotettu pieni pisarakoko ei kastele pintoja eikä materiaaleja, joten FreshWind-järjestelmä soveltuu myös tuotanto- ja varastointitiloihin.

Energiatehokas ja taloudellinen jäähdytysratkaisu

FreshWind -korkeapainesumujärjestelmä on erittäin kilpailukykyinen energiataloutensa puolesta. Vuotuinen säästö verrattuna perinteiseen koneelliseen jäähdytykseen on jopa 95 %.

Parempi ilmanlaatu teollisuustiloihin ja toimistorakennuksiin

FreshWind-järjestelmää voidaan käyttää teollisuustilojen lisäksi myös huonetilojen – toimistojen, virastojen tai vaikkapa museoiden jäähdytykseen. Perinteinen koneellinen jäähdytys kuivattaa huoneilmaa, mikä voi aiheuttaa käyttäjille oireita. Liian kuiva ilma voi myös edesauttaa muun muassa monien virusten leviämistä. FreshWind-järjestelmä pitää ilman lämpötilan ja kosteuden miellyttävänä, jolloin viihtyvyys ja työteho ovat parempia. Tutustu viimeaikaisiin referensseihimme täällä.

 

 

 

 

Esimerkkilaskelma

Koneellinen jäähdytys vs. Freshwind

Koneellinen jäähdytys

Teho:
Ilmamäärä 20 m3/s, jolloin käyttöteho n. 100kW.

Kustannus perinteisellä järjestelmällä:
100 kW x 4000 h x 0,1 €/kWh
= 40 000 €

 

FreshWind

Teho: Vastaava jäähdytysteho FreshWindillä, käyttöteho n. 5kW.

Kustannus FreshWindillä:

5 kW x 4000 h x 0,1 kwh = 2 000 €