Luonnollinen jäähdytys

FreshWind-jäähdytys perustuu luonnossa tapahtuvaan fysikaaliseen ilmiöön; vapaajäähdytykseen. Veden haihtuminen sitoo energiaa, mitä hyödynnämme FreshWind-jäähdytyksessä. Adiabaattisen jäähdytyksen kautta voidaan hyödyntää prosesseissa syntyvää lämpöenergiaa ja muuttaa sitä jäähdytystehoksi luonnollisessa, yksinkertaisessa ja turvallisessa prosessissa.

Suurempi jäähdytysteho pienemmällä ilmamäärällä

FreshWind-sumukostutusjärjestelmän hyvä hyötysuhde perustuu ns. spray-pisaraan, joka haihtuu tehokkaasti ympäröivää lämpöä sitoen. Korkean paineen (n. 8 MPa) ansiosta järjestelmä tuottaa pienempiä vesipisaroita kuin tavanomaiset järjestelmät. Näin saamme varmistettua, että ilmassa on mahdollisimman paljon lämpöä sitovaa vettä. Samasta syystä ilmastoinnin tarve vähenee, jolloin järjestelmän käyttökustannukset ovat selkeästi pienemmät.

Energiatehokas ja taloudellinen jäähdytysratkaisu

FreshWind-korkeapainesumujärjestelmä on erittäin kilpailukykyinen energiataloutensa puolesta. Vuotuinen säästö verrattuna perinteiseen koneelliseen jäähdytykseen on jopa 95 %.

Parempi ilmanlaatu toimistorakennuksiin

FreshWind-järjestelmää voidaan käyttää myös huonetilojen – toimistojen, virastojen tai vaikkapa museoiden – jäähdytykseen. Perinteinen koneellinen jäähdytys kuivattaa huoneilmaa, mikä voi aiheuttaa käyttäjille oireita. FreshWind-järjestelmä pitää ilman lämpötilan ja kosteuden miellyttävänä, jolloin viihtyvyys ja työteho ovat parempia. Tutustu viimeaikaisiin referensseihimme täällä.

 

Esimerkkilaskelma

Koneellinen jäähdytys vs. Freshwind

Koneellinen jäähdytys

Teho:
Ilmamäärä 20 m3/s, jolloin käyttöteho n. 100kW.

Kustannus perinteisellä järjestelmällä:
100 kW x 4000 h x 0,1 €/kWh
= 40 000 €

 

FreshWind

Teho: Vastaava jäähdytysteho FreshWindillä, käyttöteho n. 5kW.

Kustannus FreshWindillä:

5 kW x 4000 h x 0,1 kwh = 2 000 €