Korkeapainekostutus sopii kaikkiin ympäristöihin

FreshWind-järjestelmää voidaan käyttää mm. vakioilmastoitujen tilojen, varastojen, tuotantotilojen ja prosessien kostutukseen. FreshWind kostutus voidaan toteuttaa tilakostutuksena, prosessikostutuksena tai esimerkiksi kanavakostutuksena. Korkeapainekostutus sopii erinomaisesti tiloihin ja prosesseihin, joissa vaaditaan nopeaa ja tarkkaa kosteuden hallintaa. FreshWind kostutusjärjestelmä varmistaa tilaan juuri sellaisen kosteustasapainon, kuin toimintanne vaatii. Katso video suomalaiselle kuivaamolle toteutetusta kostutusjärjestelmästä täältä.

 

 

 

 

 

 

Olemme toteuttaneet useita FreshWind-kostutusjärjestelmiä teollisuuden eri aloille. Lue täältä UPM Seikun Sahalle toimittamastamme kuivaamon kostutusjärjestelmästä. Voit myös tutustua muihin viimeaikaisiin referensseihimme täällä.

 

Soita ja pyydä tarjous tai konsultaatio!
Puh. +358 400 245 507
Puh. +358 400 722 800

Automaattinen ilmankosteuden seuranta ja säätö

Tehokas ja korkealaatuinen tuotantoprosessi edellyttää aina tasaista ilmankosteutta ja hyvää ilmanlaadun hallintaa. Lisäksi tasainen ilmankosteus edistää työhyvinvointia ja vähentää pölyn ja staattisen sähkön aiheuttamia ongelmia ja riskejä. FreshWind-järjestelmä tarkkailee ympäristöä ja pitää ilmankosteuden jatkuvasti oikealla tasolla. Näin vältytään mm. painotappioilta, hävikiltä ja varmistetaan lopputuotteen tasalaatuisuus.

Energiatehokas ja taloudellinen kostutusratkaisu

FreshWind-korkeapainesumujärjestelmä on erittäin kilpailukykyinen energiataloutensa puolesta. Vuotuinen säästö verrattuna perinteiseen koneelliseen jäähdytykseen on jopa 95 %.

Tehokasta kostutusta ilman pintojen kastelua

Korkealla paineella ja erikoissuuttimilla tuotettu pienipisarainen vesisumu kostuttaa ilman tehokkaasti, mutta ei kastele pintoja. Laskennallisesti 1 litran vesimäärällä saadaan n. 600 m2:n pallopinta-ala ja 44 miljardia pisaraa. Jo siis pienelläkin vesimäärällä saadaan aikaan hyvä kostutus. Tarvittava vesimäärä mitoitetaan aina tilojen ja prosessien mukaisesti.

Hygienia tarvittaessa laboratoriotasoa

Ilmanlaatu ja optimaalinen ilmankosteus
FreshWind-järjestelmässä käytetään normaalisti tavallista juomavettä. Vedenlaadun vaatiessa lisätään laitteistoon vedenpehmennin. Kun järjestelmään lisätään vedenpehmennin ja käänteisosmoosi-laitteisto, saavutetaan tislatun veden taso.

 

Puhdastilaratkaisuissa puhdistusta voidaan täydentää UV-desinfiointilaitteistolla, jolloin varmistetaan paras mahdollinen tilanne. Järjestelmän automatiikka ja seuranta varmistavat, ettei vesi jää missään kohtaa seisomaan, jolloin bakteerikasvu ei aiheuta vaaraa. Järjestelmä itsessään valmistetaan ruostumattomasta tai haponkestävästä teräksestä.

Kostutusjärjestelmä ylläpitää hyvää ilmanlaatua

Sopiva ilmankosteus ylläpitää terveellistä ja tehokasta työympäristöä. Sopiva ilmankosteuden taso helpottaa myös lämpötilanhallintaa ja auttaa esimerkiksi tilan viilennyksessä. Oikealla ilmankosteuden tasolla on myös vähentävä vaikutus erilaisten hengitystieoireita aiheuttavien sienten, bakteerien, ja virusten kasvuun ja leviämiseen.

FreshWind ratakostutus

FreshWind ratakostutus (Web Humidification) on vuosien tuotekehityksen tulos. Ratakostutuksemme soveltuu kaikille hydroskooppisille aineille kuten paperille, kartongille, puulle, vanerille jne. Kostutusjärjestelmämme sisältää useita prosessien kannalta tärkeitä yksityiskohtia jotka ovat asiakasprojekteissamme todettu erinomaisesti toimiviksi. Järjestelmä on parametrisoitu useilla muuttujilla jotka mahdollistavat laajat käyttöalueet ja -kohteet.

freshwind ratakostutus

Järjestelmän erityispiirteet:

– Soveltuu rataleveyksille 0,5 m – 12 m ja ratanopeuksille 0,5 – 30 m/s

– Mahdollistaa kostutusveden käytön aina 180 0C asti. (Tuotesuojattu)

– Portaaton korkeuden säätö

– Kostutuksen pisarakoot tuotetaan prosessin vaatimusten mukaan

– Nopea vyöhykesäätö (1- 5 vyöhykettä) ratanopeuden ja leveyden mukaan

– Säätö- ja ohjaus tapahtuu omalla logiikalla

– Säätö ja ohjaus voidaan helposti integroida asiakkaan  prosessinohjausjärjestelmään

– Kostutusveden massavirrat säädettävissä 0-100 %, esim. 0,5-100 g/s

– Järjestelmää koostuu ruostumattomista materiaaleista ja Danfossin

laadukkaista komponenteista.

 

 

Esimerkkilaskelma

Koneellinen jäähdytys vs. Freshwind

Koneellinen jäähdytys

Teho:
Ilmamäärä 20 m3/s, jolloin käyttöteho n. 100kW.

Kustannus perinteisellä järjestelmällä:
100 kW x 4000 h x 0,1 €/kWh
= 40 000 €

FreshWind

Teho: Vastaava jäähdytysteho FreshWindillä, käyttöteho n. 5kW.

Kustannus FreshWindillä:

5 kW x 4000 h x 0,1 kwh = 2 000 €