Soita ja pyydä tarjous tai konsultaatio!
Puh. +358 400 245 507
Puh. +358 400 722 800

Enemmän vettä ilmassa – ilman näkyvää kosteutta

Korkeapaineella (n. 8 MPa eli 80 bar) tuotettu hienojakoinen vesisumu jakautuu ilmassa tasaisesti ja mahdollistaa siten olosuhteiden pitämisen optimaalisena monenlaisissa kohteissa. FreshWind-korkeapainesumujärjestelmän avulla ilmaan voidaan tuottaa enemmän kosteutta ilman pinnoille muodostuvaa näkyvää kosteutta.

Selkeästi energiatehokkaampi kuin kilpailevat tekniikat

 

freshwind-tehovertailu

FreshWind -järjestelmä on energiatehokkuudeltaan täysin omaa luokkaansa. Tämän vuoksi järjestelmän takaisinmaksuaika on monessa käyttökohteessa lyhyt – tavallisesti reilusti alle kolme vuotta. Vesivoidellun pumpun ansiosta myös järjestelmän huoltokustannukset ovat selkeästi pienemmät kuin monien kilpailevien järjestelmien.

Ympäristöystävällinen ja energiaa säästävä järjestelmä

FreshWind-korkeapainesumujärjestelmä on pienen energiantarpeensa ja järjestelmässä käytettävän puhtaan veden ansiosta ympäristölle ystävällinen vaihtoehto. Korkealaatuiset komponentit takaavat pitkän käyttöiän, jolloin järjestelmän ylläpidon vaatimat materiaalikustannukset pysyvät pieninä. Näin säästät luontoa valitsemalla FreshWind-järjestelmän!

Korkeapainesumujärjestelmä sopii moneen eri käyttökohteeseen

Tavallisimpia käyttökohteita FreshWind-järjestelmälle ovat teollisuus ja tuotantolaitokset, joissa prosessiolosuhteet halutaan pitää vakioituna, tilat turvallisina ja puhtaina sekä työskentelyolosuhteet miellyttävinä. Asiakkaamme käyttävät FreshWind-järjestelmää mm.

 • tehostamaan prosesseja
 • lauhdutukseen
 • kostutukseen
 • jäähdytykseen
 • viilennykseen
 • pölynsidontaan
 • torjumaan staattisen sähkön aiheuttamia ongelmia
 • pinnoitukseen
 • pölyräjähdysriskien pienentämiseen
 • omaehtoiseen palosuojeluun
 • vesiliukoisten aineiden puhdistukseen
 • hygieniakäyttöön
 • vesivoiteluun
 • kosteustason ja lämpötilan säätöön

Tässä muutama asiakastarina:

Koja Oy, Laboratorion kostutusjärjestelmä

Koja Oy:n laboratoriossa Tampereella testataan erilaisiin ilmastoihin ja ympäristöihin meneviä ilmastoinnin lämmityspattereita ja simuloidaan näitä olosuhteita, jotta lämpöpatterituotteiden soveltuvuutta voidaan tutkia ja kehittää eteenpäin. FreshWind Oy valikoitui järjestelmän toimittajaksi aikaisempien toteutettujen kohteiden ja yrityksen asiantuntijoiden osaamisen ansiosta. Laboratorioon toteutettiin useita erillisiä testauspisteitä, joita jokaista voidaan ohjata itsenäisesti laboratorion ohjausjärjestelmästä. Kostutusjärjestelmän ansiosta he pystyvät simuloimaan erilaisia ilmastoja arktisista olosuhteista tropiikkiin.

3D-formtech, tuotantotilojen kostutusjärjestelmä

3D-formtech Oy Jyväskylässä valmistaa 3D-tulostamalla muovista ja metallista tuotteita asiakkaidensa tarpeisiin. Erityisesti talviaikaan heillä oli ongelmia tulostuksen laadun kanssa, sillä kuiva sisäilma ja muoviraaka-aineen kuivuminen aiheutti 3D-tulosteiden laadussa ongelmia. FreshWind toteutti tilakohtaisen ilmankostutusjärjestelmän 3D-Formtechin tuotantotiloihin. Näin saatiin ilmankosteus nostettua tavoitetasoon ja siten parannettua tuotteiden laatua ja vähennettyä tuotannossa syntyvää hävikkiä.

Metsä Board Äänekoski, Rullavaraston kostutusjärjestelmä

Metsä Board valmistaa Äänekoskella päällystettyjä ja valkaistuja pakkauskartonkeja. Kuivina vuodenaikoina valmiissa kartonkirullissa tulee varastossa mittavirheitä, jolloin rullia ei voida käyttää jatkojalostuksessa, jolloin ne joudutaan kierrättämään uudestaan valmistukseen. FreshWind toteutti tähän korkeaan kartonkirullavarastoon ilmankostutusjärjestelmän pitämään yllä tuotteen laadun kannalta optimaalista kosteustasoa ympäri vuoden.

Ilim Timber, Wismar, Purusiilon pölynsidontajärjestelmä

Ilim Timberin sahalle Saksan Wismariin toteutettiin purusiilon pölynsidontajärjestelmä. Heillä oli ongelmana sahanpurun kuorma-autoon lastauksessa sahan purun leviäminen tuulen mukana ympäristöön ja läheisten rakennusten sisälle. Purkualuetta ei voinut suojata verhoilla, sillä se olisi haitannut kuorma-auton peruuttamista siiloon. Lastausaukon ympärille toteutettiin vesisumulla pölynsidontajärjestelmä, joka tehokkaasti esti saman purun leviämisen ulos siilosta. Järjestelmä varustettiin saattolämmityksellä, jolloin vesisumua pystyi käyttämään myös talvella.

Sumitomo SHI FW, Teesside, polttoainesyötön jäähdytys- ja kostutusjärjestelmä

Sumitomo SHI FW:n toimittamaan lämpölaitokseen Englantiin Middlesbroughiin toteutettiin polttoainekanavien pölynsidonta- ja jäähdytysjärjestelmä. Laitos käyttää polttoaineena puupellettiä, joka voi tietyissä olosuhteissa muodostaa ilman kanssa seoksen, joka syttyy liian aikaisin polttoainekanavissa. Tähän ratkaisuna FreshWind toimitti kostutusjärjestelmän, joka alensi kanavan lämpötilaa, sitoi pellettipölyä ja vähensi staattisen sähkön aiheuttamaa pölyräjähdyksen riskiä. Vesisumujärjestelmästä tuli siten myös osa voimalaitoksen ohjausjärjestelmää, joten laitteiston tuli olla toimintavarma kaikissa olosuhteissa.

ER-Saha, Tasaamon ja paketoinnin pölynsidontajärjestelmä.

ER-Sahan sahalaitokselle Viitasaarelle toteutettiin pölynsidontajärjestelmä lautatavaran tasaamolle ja paketointiin. Kuten monilla muillakin sahalaitoksilla, heillä oli ongelmana lautojen käsittelystä syntyvän puupölyn kulkeutuminen työntekijöiden hengityselimiin. Työ on fyysistä, joten monet kokevat maskien käyttämisen työssä hankalaksi ja rasittavaksi. Tämä vuoksi FreshWind toteutti sahalinjoille vesisumulla pölynsidontajärjetelmän parantamaan tuotantotilojen ilman laatua ja ehkäisemään työntekijöiden altistumista pölylle.

Billerud Sweden AB Kalix, Rullapakkaamon kostutusjärjestelmä

Billerudin Kalixin tehdas valmistaa voima- ja säkkipaperia pakkauskäyttöön. Erityisesti talviaikaan heillä oli ongelmia paperirullien pakkauskoneiden kanssa, sillä kuiva sisäilma aiheutti paperiin mittavirheitä ja paperin käpristymistä, jolloin paperin syötössä pakkauskoneeseen tuli ongelmia. FreshWind teki rullapakkaamossa selvityksen ilmastoinnin toiminnasta ja ilmavirtauksista ja tämän perusteella mitoitti sekä toimitti kostutusjärjestelmän rullapakkaamoon.

Laajempi referenssilista löytyy täältä >>

Yksinkertaista fysiikkaa käytännöllisenä järjestelmänä

FreshWind-järjestelmä perustuu Mollier-diagrammiin sekä ilmassa olevan veden määrän tarkkaan hallintaan. Näiden avulla FreshWind tuottaa optimaalisen ilmankosteuden suhteessa ympäröiviin olosuhteisiin.

 

Katso video

asennusvalmiit koneikot

Meiltä saat myös asennusvalmiit koneikot! Soita 0400 722 800 ja kysy lisää!