Tehokas palosuojaus ja pölyräjähdysten ennaltaehkäisy

FreshWind-korkeapainesumujärjestelmä auttaa ennaltaehkäisemään tulipalo- ja pölyräjähdysriskejä. Ilmaan sumutettava vesi sitoo pölyä tehokkaasti ja kostuttaa materiaalia samalla kun se jäähdyttää prosesseja, joista voisi syntyä kipinöitä, staattista sähköä tai kuumuutta.

 

FreshWind-prosessilla saavutettu suurempi ilman kosteus ja alentunut lämpötila pienentävät tulipalo- ja pölyräjähdysriskejä tehokkaasti.

Hyvän sammutusjärjestelmän paras kaveri

Vaikka FreshWind-järjestelmä on erinomainen apu tulipalojen ja pölyräjähdysten ennaltaehkäisyyn, se ei korvaa varsinaista sammutusjärjestelmää tai laitteistoa. FreshWind-järjestelmä on sen sijaan hyvä keino varmistaa, ettei sammutusta koskaan tarvita – eikä kalliita palo- ja vesivahinkoja jouduta korjaamaan.

Veden sammutusmekanismi perustuu pääasiassa sen jäähdytystehoon eli kykyyn sitoa lämpöä höyrystyessään sekä palotilan happipitoisuuden laimentamiseen. Lisäksi pienet pisarat ilmassa vaimentavat säteilylämmönsiirtoa sirottaen ja absorboiden säteilyä liekin ja palamiskykyisen aineen välillä. Tämä estää syttymistä ja voi hidastaa jo palavien pintojen palamista (VTT / Maarit Tuomisaari: Vesisumujärjestelmä sammutustekniikassa, 1996.). Sumun avulla palo voidaan saada hallintaan huomattavasti pienemmällä vesimäärällä, mikä vähentää jälkiraivaustöiden kustannuksia ja aikaa.

Useita hyötyjä samalla järjestelmällä

Samalla kun FreshWind auttaa palo- ja räjähdysturvallisuuden suhteen, se pitää myös työskentelyolosuhteet miellyttävänä viilennyksen ja ilmankosteuden kautta. Tutustu viimeaikaisiin referensseihimme täällä.

Soita ja pyydä tarjous tai konsultaatio!
Puh. +358 400 245 507
Puh. +358 400 722 800