Pöly- ja lämpöhaitat rakennustyömailla

Rakennustyömailla syntyy aina haitallista pölyä ja etenkin purkutöissä pölyäminen on merkittävä ongelma. Pöly aiheuttaa terveyshaittoja sekä saattaa jopa tuhota ympäristössä olevia esineitä ja laitteita. Lisäksi pölyn leviämisen estoon kuluu paljon tehokasta työaikaa, samoin kuin pölyn siivoamiseen. Esimerkiksi kylpyhuoneremonttia tehdessä pölyäminen on voimakasta, eikä edes alipaineistaminen ja muovilla suojaaminen estä kaikkea pölyä leviämästä ympäristöön. Joissakin tapauksissa muovilla suojaaminen ei ole käytännöllistä tai edes mahdollista. Pölylle altistumisen lisäksi myös työskentelyolosuhteiden kuivuus ja kuumuus vähentävät työtehoa ja ovat terveydelle haitallisia. Rakennusteollisuuden parissa syntyvä pöly on useasti syöpävaarallista etenkin siksi, että hienojakoinen pöly tunkeutuu syvälle keuhkoihin asti eivätkä tavalliset hengityssuojaimet riitä estämään sitä.

Liian kuuma ja kuiva ilma on ihmisen elimistöä kuormittava tekijä ja tietyissä olosuhteissa työnantajan on ryhdyttävä toimenpiteisiin työolojen parantamiseksi. Ilman suhteellisen kosteuden tulisi työpaikoilla olla noin 30-50 prosenttia ja lämpötilan alle 28 °C. Lisäksi on huomioitava, että suoja- ja muu työvaatetus saattaa nostaa työntekijän lämpökuorman moninkertaiseksi ilman lämpötilaan verrattuna. Kuumissa oloissa työskentely voi altistaa työntekijän lämpösairauksille, kuten esimerkiksi lämpöpyörtymiselle ja lämpöuupumiselle. Runsas hikoilu kuumassa ärsyttää ihoa ja altistaa erilaisille ihomuutoksille ja -sairauksille.

 

”Työturvallisuuslain mukaan työnantajan on selvitettävä, onko työympäristössä sellaisia tekijöitä, mukaan lukien lämpöolot, joista voi olla vaaraa tai haittaa työntekijöiden terveydelle. Jos lämpöoloista aiheutuu haittaa tai vaaraa, työnantajan on arvioitava niiden merkitys työntekijän terveydelle ja turvallisuudelle sekä päätettävä arvioinnin perusteella, miten haitta poistetaan tai sitä vähennetään.”
                                                                                                                                            -Työsuojeluhallinto

 

FreshWind siirrettävä pölynsidontayksikkö auttaa näihin ongelmiin

FreshWind siirrettävä pääteilaite.

Korkeampi ilmankosteus tehostaa pölynsidontaa ja vähentää pölyn kulkeutumista. Suomessa suunniteltu ja valmistettu FreshWind pölynsidontayksikkö tuottaa erittäin hienojakoista vesisumua. Vesisumu sitoo tehokkaasti pölyä, samalla kostuttaen ja viilentäen ilmaa. Korkealla paineella tuotettu vesisumu on niin hienojakoista, ettei se kastele paikkoja eikä vahingoita esimerkiksi sähkölaitteita. Se jopa vähentää staattisen sähkön muodostumista, joka on omiaan suojaamaan sähkölaitteita. FreshWind pölynsidontayksikön avulla syntyvä kosteampi ja viileämpi ilma parantaa merkittävästi työympäristön ilmanlaatua ja työhyvinvointia. Laite on myös kevyt ja sitä on helppo siirtää paikasta toiseen.

Ota yhteyttä, niin kerromme asiasta lisää!