Ennaltaehkäise tulipalo jo ennen sen syttymistä

Vesi on erinomainen sammutusaine: se on halpaa ja myrkytöntä, sitoo erittäin tehokkaasti lämpöä ja on yleensä helposti saatavilla. Ympäristölle ja ihmisille vaarattomana se onkin paras ratkaisu ennakoivaan palontorjuntaan.

FreshWind- vesisumujärjestelmä voidaan ohjelmoida havaitsemaan liian kuumaksi nouseva lämpötila. Lämpötilan noustessa kriittisen rajan yli käynnistyy FreshWind -vesisumujärjestelmä ja alkaa portaittain lisäämään vesisumun määrää laskien ilman lämpötilaa ja tukahduttaen alkamassa olevaa tulipaloa. Näin voidaan parhaassa tapauksessa välttyä sammutustoimenpiteiltä kokonaan. Samalla vältytään perinteisten sammutusjärjestelmien aiheuttamilta vaurioilta. Vesisumun avulla palo voidaan saada hallintaan huomattavasti pienemmällä vesimäärällä, mikä puolestaan vähentää vesivahingoista johtuvia kustannuksia.

Hyvän sammutusjärjestelmän paras kaveri

Vaikka FreshWind -vesisumujärjestelmä on erinomainen apu tulipalojen ja pölyräjähdysten ennaltaehkäisyyn, se ei kuitenkaan korvaa varsinaista sammutusjärjestelmää tai laitteistoa. FreshWind -vesisumujärjestelmä on sen sijaan hyvä keino varmistaa, ettei sammutusta koskaan tarvita eikä kalliita palo- ja vesivahinkoja synny.

 

”Veden sammutusmekanismi perustuu pääasiassa sen jäähdytystehoon eli kykyyn sitoa lämpöä höyrystyessään sekä palotilan happipitoisuuden laimentamiseen. Lisäksi pienet pisarat ilmassa vaimentavat säteilylämmönsiirtoa sirottaen ja absorboiden säteilyä liekin ja palamiskykyisen aineen välillä. Tämä estää syttymistä ja voi hidastaa jo palavien pintojen palamista.”
                           VTT / Maarit Tuomisaari: Vesisumujärjestelmä sammutustekniikassa, 1996.    -Lue lisää klikkaamalla tästä-

 

Miksi valita FreshWind -vesisumujärjestelmä palontorjuntaan?

  • Toimii portaittain 0-100% perinteisen sprinklerin on/off toiminnon sijaan
  • Ei terveydelle tai ympäristölle haitallisia aineita
  • Pieni vedenkulutus, vältytään suurilta ja hankalilta vesivahingoilta
  • Lähes huoltovapaa, pienet käyttökustannukset
  • Voidaan asentaa jo olemassa olevan sammutusjärjestelmän rinnalle
  • Valmistetaan käyttäen huippuluokan Danfoss-komponentteja

Katso lisätiedot nettisivuiltamme FreshWind Palosuojaus ja ota yhteyttä, niin suunnitellaan Teidän tarpeisiinne sopiva järjestelmä.

 

 

Email: freshwind @ freshwind.fi

Simo Saarinen, projektipäällikkö
Puh. +358 400 243 399